GYIK – Gyakori kérdések a kárpittisztítás témakörében

A száradási idő függ a levegő páratartalmától, az anyag szerkezetétől, a hőmérséklettől, attól, hogy mennyi ideig kellett tisztítanunk a kárpitot, és kicsit talán a csillagok állásától is. 🙂

A téli időszakban nem tart sokkal tovább a száradás, körülbelül 10-20% plusz időt jelent száradásban. Kijelenthető, hogy a teljes  száradás 3-7 órán belül általában megtörténik. 

Ezt a száradási időt egyébként kevés kárpittisztító tudja garantálni, mert ehhez speciális kárpittisztító fej és megfelelő szívóteljesítmény szükséges. 

Minimális mennyiségben kerülhet víz a tisztítandó felületen kívülre, azt pedig védőszőnyeggel fogjuk fel.

Ha bizonyos anyagnál probléma lehet, mint például a gyapjú, akkor nem fűtjük fel a vizet. A folttisztítóink nem károsítják az anyagot és nem hagyunk vegyszert a szövetben.

10 perc szellőztetés után száradni kell hagyni néhány óráig. 

Az elvégzett munkáinkra 48 órás száradási garancia van. A pecsétek eltüntetésére nem lehet garanciát vállalni, de némely esetben lehet értelme az újbóli tisztításnak.

Természetesen lehet bankkártyával fizetni, VISA és MasterCard kártyákkal is.

A folt eltüntetésére senki sem vállal garanciát, viszont sok esetben valóban eltűnik. A legmakacsabb foltok, amik ritkábban tűnnek el, azok a matracon levő régebb óta meglévő szennyeződések, sárga foltok, karimák.

Az ózontisztítás hazánkban kevéssé ismert, de annál hasznosabb eljárás. A levegő oxigénjéből az ózongenerátor O3 molekulát állít elő. 3000-szer hatékonyabbnak tartják a fertőtlenítő hatását a klórénál. Kiválóan használható cigaretta vagy egyéb kellemetlen szagok eltüntetésére a házban, autóban. 15-30 perces művelet, melyet nagyteljesítményű ózongenerátorunkkal végzünk. Szagtalanít és fertőtlenít olyan mélyről és olyan felületeken, amelyet a hagyományos vizes tisztítással nem tudnánk elérni. Kiváló kiegészítő eljárás lehet a tisztítás során.

Minden esetben lábzsákban és maszkban érkezünk Önhöz.

A technológiánk alapja a szénsavas víz. A folttisztítónk biológiailag lebomló, de azt is leszívjuk az anyagról, tehát semmilyen vegyszer nem marad a kárpitokban.

Normál áramforrásra és csapvízre van csak szükség, a száradás miatt pedig minimum 15 fokra.

Ha kíváncsi árainkra, itt megnézheti őket.

 

Bio, vegyszermentes kárpittisztítási szolgáltatásunkat egész Budapesten és annak környékén nyújtuk. 

Matrac, normál kanapé, andante, alcantara, egyéb textilbőr kanapé, normál szőnyeg, perzsa szőnyeg, shaggy szőnyeg, autókárpitok biotisztítása.