Cikkeink

 

Matractisztítás Háznál, Helyben!

A matracok, ágy matracok tisztítása szolgáltatásunk szerves részét képezi. A matracokon az ember legalább átlag 8 órát tölt napi szinten. Rengeteg bőrhám kerül rá, ami pedig vonzza az atkákat is. A hagyományos porszívózással is sokat tehetünk a matrac tisztasága érdekében, viszont a porszívó nem tud minden olyan dolgot kiszívni a matracból, mint amire egy szénsavas eljárású forróvizes kárpittisztító gép képes.

Mit nem lehet garantálni egy matractisztítás során?

Miért érdemes tisztítani a matracot?

Ha szeretne újra tiszta matracon aludni, keressen minket!

Ezen kívül kanapékat, valamint szőnyegeket is tisztítunk.

 

Ha érdekli a matractisztítás, kanapé- és szőnyegtisztítás ára, tekintse meg matractisztítási árlistánkat.

🥇 Matractisztítás Árak | Matrac tisztítás Budapesten és környékén »

perzsaszőnyeg tisztítás háznál

Szőnyegtisztító szolgáltatásunkat Budapesten és környékén a helyszínen nyújtjuk, házhoz megyünk.

 

szőnyegtisztítás háznál 

 


Miért érdemes minket választania?

 • A visszatérő vásárlóink kedvezményben részesülnek.
 • 9 éves tapasztalattal rendelkezünk
 • Garanciát vállalunk az általunk nyújtott tisztításra
 • Az általános bérelhető kárpittisztító gépeknél jóval nagyobb teljesítményű géppel dolgozunk
 • Mert nem marad vegyszer a kárpitban a tisztítás után

A szőnyegek mindig olyan tiszták, mint amilyennek látszanak?

 

 

A  szőnyegek, padlószőnyegek a használat jellegéből adódóan ismert csírakötők. Egy tipikus szőnyeg 30.000 baktériumot tartalmaz négyzetcentiméterenként – több tízmillió négyzetméterenként(!) -, és a tiszta megjelenésű szőnyeg is minden négyzetmétere több 10 dkg  szennyeződést rejthet.

A szőnyegek rostos textúrája természetes szűrője is otthonunk  levegőjének, felfogja a szennyeződéseket, a port és kórokozókat, csökkenti azok keringését a helyiség levegőjében. Bár ez jó hír az ott élők számára, de a szőnyegekben a kórokozók az idő előrehaladtával csak gyűlnek, gyűlnek, és azokat még a legerősebb porszívók sem távolítják el.

A vegyszermentes bútorkárpit, matrac, kanapé és szőnyegtisztítással foglalkozó vállalkozásunk sokéves tapasztalattal és rendkívüli szívóteljesítményű amerikai tisztítógépével vegyszermaradványmentesen tisztítja bútorkárpitjait, matracát, kanapéját és szőnyegeit.

A szőnyegtisztítást otthonában végezzük el, és egészen rövid, 3-5 órás száradási idővel kell számolnia.

 

 

Otthonában tisztítjuk szőnyegeit. Az általunk tisztított szőnyegek: padlószőnyeg, perzsaszőnyeg, selyemszőnyeg, shaggy szőnyeg, normál szőnyeg.

Néhány vélemény rólunk

[fbrev page_name=”KlasszKárpit Kárpittisztítás Budapesten és környékén” page_id=”104665428432866″ page_access_token=”EAAVVPjFKgSEBAKlXy8dOB4AMOZBA8TltZCBq0AuC9ka0BWcKX3nI4tOTOdaYw9BGwZC8H8BT7ZAOOv53ZBuRyzoVEweMDOvVLDl7VRO1NsQcKkE2c9fQ4ZCm0MXdNiRXBGeuIHihWFSO0msOqJS1vU1WBGFZCaFUMHuiyGU9M2tmWUQeAId7AaWZAU2pcJ6bvgQZD” pagination=”7″ text_size=”120″ lazy_load_img=true show_success_api=true open_link=true nofollow_link=true api_ratings_limit=”500″]

Szőnyegtisztítás Budapest Kiszállással a Helyszínen – KlasszKárpit.hu

A szőnyegek és egyéb kárpitok rutinszerű karbantartást igényelnek, így nem meglepő, hogy sok szőnyegtisztító vagy kárpittisztító cég található Budapesten és környékén.

Fontos szem előtt tartani, hogy ezek a kárpittisztító szolgáltatók egymástól sokban különböznek. Íme néhány tipp, amelyek segítségével kiválaszthatja az Önnek leginkább megfelelőt.

img_2003.jpg

img_1999jpg.jpg

# 1 – Tapasztalat az iparban.

Az iparban szerzett többéves tapasztalat kulcsfontosságú tényező lehet. Ez azt megmutatja, hogy a szőnyegtisztító tevékenységével az ügyfelek elégedettek, és hogy az évek során megfelelő szakértelmet fejlesztettek ki mesterségükben.

Különösen nagy tapasztalatot szereztünk a vegyszermentes széndioxid extrakciós tisztítás kivitelezésében.

A Klaszkárpit szakemberei immar 10 éve Budapest legmegbizhatóbb és keresett szőnyegtisztítói. Bízhat abban, hogy csapatunk minőségi szolgáltatást nyújt Budapesten és környékén, az Ön otthonában. Önnek csak egy telefon és a legrövidebb időn belül ott vagyunk és elégedettségi garanciával elvégezzük a munkát.

# 2 – Vásárlói vélemények.

Szánjon időt arra, hogy olvassa el az online vásárlói véleményeket. Ne feledje, hogy egy negatív megjegyzés bárkinél könnyen becsúszhat, és igazából azt bizonyitja, hogy az értékelések valódiak. 

Mi biztatjuk is és kérjük Önt hogy a munka végeztével irja meg tapasztalatait, minősítse munkánkat.

 

Megbízóink különösen nagyra értékelik hogy munkavégzésünkkel alkalmazkodunk időbeosztásukhoz, akár hétvégén is, külön felár nélkül elvégezzük a ránk bízott feladatot

# 3 – Mennyibe kerül a szolgáltatás.

A legolcsóbb lehetőség nem mindig a legjobb. Csodák nincsenek, általában azt kapja amiért fizet. És ha valami túl jónak tűnik, hogy igaz legyen, akkor lehet nem is az. A szolgáltatás megrendelésekor  olyan vállalkozást részesítsen előnyben, amely korrekt árazást, árlistát, esetleg feltételekhez kötött kedvezményeket kínál és elégedettségi garanciát vállal. 

Olyan vállalkozást keressen, amely mindig utolérhető, valamint a neten, közösségi oldalakon jelen van, ezeken a helyeken értékelhető, vélemenyezhető, folyamatosan frissitett honlappal, a tevékenységét ismertető bloggal rendelkezik.

 

A Klasszkárpitot a következő módokon érheti el

Facebook

Blog 

Youtube

info@klasszkarpit.hu

0670-742-8870

# 4 – Az alkalmazott szőnyegtisztítási módszerek.

A hagyományos kárpittisztítók sok felesleges vizet használnak a szőnyegtisztítás során, és szappanos maradványokat, vegyszermaradványokat, gyakran vegyszerszagot hagynak maguk után. Ez a hosszabb száraz idő a penész és a penész növekedésének, valamint a szőnyegen ragadós rétegnek a szennyeződéseket és foltokat vonzó kockázatát rejti magában.

 karpittisztitas_kez.PNG

A Klasszkárpit módszere a szénsavas erőt használja az otthona tisztább, egészségesebb megjelenéséhez.

Ezzel a módszerrel otthonában eredményesen tisztitunk mindenféle kárpitot: textilbőrt, zsákvászont, kanapékat, szőnyeget, szőnyegpadlót, matracot, autóüléseket.

Vegyszermaradvánnyal, vegyszerszaggal nem kell számolnia, ami különösen gyermekes családokban nagyon fontos.

# 5 – Környezeti hatás.

Keresse meg a zöld színű tanúsítású, nem mérgező és káros vegyszerektől mentes szőnyegtisztítási módszereket. Ez jobb otthona, szerettei és bolygónk számára.

A KlasszKárpit ezzel a módszerrel és közel egy évtizede eredményesen dolgozik Budapesten és környékén.

Biztosak vagyunk abban, hogy a Magyarországon elérhető elérhető legmagasabb színvonalú szolgáltatással tudjuk szolgálni Önt. 

 

Hogyan válasszon profi kárpittisztító szolgáltatót? – Kárpittisztítás Budapesten

Kárpittisztítás Budapest

 

Kárpittisztító szolgáltatásunkat Budapesten és környékén nyújtjuk.

 

Miért érdemes minket választania?

 • Visszatérő vásárlóink kedvezményben részesülnek
 • 9 éves tapasztalattal rendelkezünk
 • Garanciát vállalunk az általunk nyújtott tisztításra
 • Az általános bérelhető kárpittisztító gépeknél jóval nagyobb teljesítményű géppel dolgozunk
 • Mert nem marad vegyszer a kárpitban a tisztítás után

Néhány vélemény rólunk

[fbrev page_name=”KlasszKárpit Kárpittisztítás Budapesten és környékén” page_id=”104665428432866″ page_access_token=”EAAVVPjFKgSEBAKlXy8dOB4AMOZBA8TltZCBq0AuC9ka0BWcKX3nI4tOTOdaYw9BGwZC8H8BT7ZAOOv53ZBuRyzoVEweMDOvVLDl7VRO1NsQcKkE2c9fQ4ZCm0MXdNiRXBGeuIHihWFSO0msOqJS1vU1WBGFZCaFUMHuiyGU9M2tmWUQeAId7AaWZAU2pcJ6bvgQZD” pagination=”7″ text_size=”120″ lazy_load_img=true show_success_api=true open_link=true nofollow_link=true api_ratings_limit=”500″]

Kárpittisztítás Budapest és Pest megye – KlasszKárpit.hu

kárpittisztítás budapesten

Információk a KlasszKárpit vegyszermentes kárpittisztítási technológiájáról.

Mikor tisztította legutóbb kárpitjait, matracait, szőnyegjeit, padlószőnyegét, esetleg autója kárpitjait?

Hiszen családja estéit a kanapén tölti, reggelente élvezi az olvasást a fekvőfotelben, vagy gyakran rendez rendezvényeket a nappaliban, így a kárpitozott bútorok, szőnyegek igénybevétele óriási.

A legtöbb család nem gondol sokat a kárpitozott kanapéira, székjeire, foteljeire, szőnyegjeire az általuk nyújtott kényelmen túl. Amiről gyakran megfeledkezünk, az az, hogy ezek a tárgyak a port és a levegőben lévő szennyező anyagokat is megfogják, megakadályozva, hogy a beltéri levegőben maradjanak. Ennek eredményeként fontos ütemezni a rendszeres kárpittisztítást annak biztosítása érdekében, hogy ezek a drága bútorok, szőnyegek minél tovább megőrizzék szépségüket és eredeti állapotukat.

A kárpitozott bútorok, padlószőnyegek, normál szőnyegek  is fontos  szerepet játszanak a levegőben cirkuláló por és szennyező anyagok megkötésében.

Most valószínűleg meglepődik de az otthonába bejutó por és szennyeződés akár 80%-a is a kárpitozott szöveteken végzi!

Ez nem azt jelenti, hogy a bútorok piszkolódása elkerülhetetlen. Az olyan megbízható szolgáltatóktól származó gyakori kárpittisztítással, mint a KlasszKárpit, frissen tarthatja otthonát, és bízhat abban, hogy kárpitjai, szőnyegjei éppen olyan tiszták lesznek, mint amilyen kényelmesek és szépek, otthonának levegője pedig friss és üde lesz.

Gyakran feltett  kérdések a kárpittisztító szolgáltatásunkkal kapcsolatban

Tisztában vagyunk azzal, hogy kérdései lehetnek a kárpittisztító szolgáltatásunkkal és azokkal az előnyökkel kapcsolatban, amelyekre számíthat, amikor a klasszkarpit.hu vegyszermentes tisztítását  választja vagy mérlegeli a választását. Azért vagyunk itt, hogy megadjunk minden információt , hogy teljes nyugalmat élvezhessen. Tisztább teret nyújtunk otthonának, barátainak és családtagjainak. Az alábbiakban megválaszoltuk azokat a kérdéseket, amelyeket az ügyfelek gyakran feltesznek a kárpittisztítás innovatív megközelítésével kapcsolatban.

Mi különbözteti meg a KlasszKárpit kárpittisztító szolgáltatását  a többitől?

A tisztítást lakásán  végezzük, a lehető legkisebb zavarással.

klasszkarpit.hu-nál élenjáró forró szénsavas extrakciós tisztítási eljárást alkalmazunk, amely a szénsavas erő felhasználásával emeli fel és távolítja el a szennyeződéseket, port, olajat, atkákat és azok ürülékeit, egyéb allergéneket. Ez a folyamat lényegesen kevesebb vizet igényel, mint más tisztítási eljárások.

daniil-silantev-sn4u56basb0-unsplash.jpg

KlasszKárpit kárpittisztítási technológiájának használatával bútorai, szőnyegei  szárazak és használatra készek lesznek órákon belül, nem pedig napok alatt. Így a lehető leggyorsabban visszatérhet a szokásos tevékenységeihez, nem kell aggódnia a bútorok nedvességgel kapcsolatos károsodása miatt.

Tartalmaz-e a tisztítási folyamat olyan kemény vegyszereket, amelyek károsak lehetnek gyermekeimre vagy háziállataimra?

Technológiánk biztonságos és egészséges a család minden tagja számára, beleértve a gyermekeket és a háziállatokat is. Saját tisztító megoldásunk, rendkívül hatékony a kárpitozott bútorok tisztításában.

Semmiféle vegyszermaradvány vagy kellemetlen szag nem mutatható ki a tisztítás után.

Tisztítási módszerünk  ugyanolyan jól működik, és egyes esetekben még jobban is, mint a hagyományos tisztítószerek, és nem kell aggódnia a vegyszermaradványok miatt mivel nem  durva kémiai anyagokkal dolgozunk. Zöld tanúsítvánnyal rendelkezik, biztonságos és nem mérgező a szénsavas, forró tisztító oldatunk. Biztos lehet benne, hogy biztonságos a családja és a háziállatok számára.

paige-cody-bovz_f3fbqm-unsplash.jpg

Milyen kárpitanyagokat tisztít a KlasszKárpit ?

Kárpittisztítási szolgáltatásunk  szinte bármilyen kárpitszöveten hatékony.

Függetlenül attól, hogy az Textilbőr (andante-novalife, natuzzi, cardo, alcantara, stb), Zsákvászon, Zsenília, Bársony, Selyem, Perzsaszőnyeg vagy Viszkóz szőnyeg, biztonságosan és hatékonyan felfrissítjük kinézetét és eltávolíthatjuk a mélyen megkötött szennyeződéseket. A természetes és a szintetikus szövetek is jól reagálnak a meleg vizes szénsavas extrakciós folyamatunkra, és életük jelentősen meghosszabbítható az általunk kínált gondos tisztítás révén.

Milyen egészségügyi előnyöket nyújtanak szolgáltatásai

Tisztítási folyamatunk eltávolítja az allergének 98-99 %-át, különös tekintettel a háziállat allergéneket, az atkákat és ürüléküket.

Kárpittisztító szolgáltatásunknak  köszönhetően biztos lehet abban, hogy a kanapé, szék, szőnyeg, matrac és fotel nemcsak tiszta, allergén és vegyszermentes lesz, hanem otthonának levegője is friss és üde lesz.

Bio, vegyszermentes kárpittisztítási szolgáltatásunkat egész Budapesten és annak környékén nyújtuk. 

Matrac, normál kanapé, andante, alcantara, egyéb textilbőr kanapé, normál szőnyeg, perzsa szőnyeg, shaggy szőnyeg, autókárpitok biotisztítása. 

0670-742-8870

info@klasszkarpit.huMegtalálhatóak vagyunk a youtubeon, twitteren, facebookon is!

A KlasszKárpit vegyszermentes kárpittisztítási technológiájáról

Kárpittisztítás Budapest

A legtöbb lakásban, ahol csak egykor, vagy talán még sosem biztak meg a szőnyeg és kárpittisztítással profi szakembereket, meglepődnek, amikor odamegyünk speciális kárpittisztító gépeinkkel, és néhány óra munkavégzés után minden kárpit, szőnyeg, szőnyegpadló, matrac, sőt autója kárpitjai is úgy megtisztulnak, hogy szinte rá sem ismernek.

Porszívóval, háztartási kárpittisztító géppel  sok tisztítási problémát meg lehet időszakosan oldani, de az eredmény nem lesz tökéletes, és még rengeteg idejét is elveszi.

Könnyen belátható, hogy még az erősebb porszívók is csak a szőnyegeknek, kárpitoknak a felszínhez közeli mélységből képesek a port, atkát, atkaürüléket eltávolítani. Évek során a szőnyegekbe belataposott port, stb, ezekkel a háztartások részére forgalmazott eszközökkel nem lehet eltávolítani? Azt pedig nyilván nem láthatjuk szabad szemmel, hogy amit felszívott a porszívó, az vajon az összes szennyeződés volt-e, így ha teljesen biztosak akarunk lenni a tisztítás hatékonyságában, a legjobb ötlet, ha kibéreljük egy szakértő csapat szolgáltatását, akik professzionális eszközökkel dolgoznak.

A profi csapat javára van írva az az érv is, hogy ők sokkal jobban ismerik a vegyszereket, tisztító kemikáliákat. A boltok polcai roskadoznak a különféle tisztítószerektől és vegyszerektől, leveszünk pár terméket, majd azt gondoljuk, ezek majd kiválóan kiszedik a koszt, de ha nincs szerencsénk, még az is megeshet, hogy tönkretesszük a szőnyegünket, vagy visszafordíthatatlan elváltozást csinálunk rajta.

Amerikai származású, igen nagy teljesítményű gépeink a széndioxid 70 Celsius fok fölötti vizes oldatával tisztítanak, az erős  szívóteljesítmény pedig biztositja, hogy semmi oda nem való nem marad a kárpitjaiban, matracában, szőnyegeiben és az autó kárpitjaiban. Az atkákat és ürüléküket eltávolitja, de hatékony vízszűrője miatt nem szórja szét azokat a lakás levegőjébe.

 

A kárpitjainak tisztíttatása  nem csupán esztétikai kérdés, hanem egészségére is hatást gyakorol.

Vállalkozásunk, a klasszkarpit.hu Budapesten és a környező településeken végez szőnyeg, matrac és mindenféle kárpittisztítási szolgáltatást, elégedettségi garanciával. Van néhány tipusú folt, amely szinte eltávolíthatatlan, azokkal is próbálkozunk, változó eredménnyel, de ezek esetében már a munka elvallalasakor közöljük, hogy garanciát nem tudunk rá vállalni.

Bio, vegyszermentes kárpittisztítási szolgáltatásunkat egész Budapesten és annak környékén nyújtuk. 

Matrac, normál kanapé, andante, alcantara, egyéb textilbőr kanapé, normál szőnyeg, perzsa szőnyeg, shaggy szőnyeg, autókárpitok biotisztítása. 

Miben más a professzionális szőnyeg- és kárpittisztítás, mint a házilagos?

macskaszőr allegia

A macskaszőr-allergia komoly dolog!

macskaszőr allegia

Adunk tanácsokat, de van itt egy csapda!

A tünetek

Könnyű tippek macskája szőrének és egyúttal az allergén fehérjék eltávolításához otthonából

 • Törölje le a felületeket
 • Tisztítsa meg a bútorokat és a függönyöket
 • Szőnyegek, padlószőnyegek

De hol itt a csapda?!

Akkor mi a megoldás?

Vegye igénybe a klasszkarpit.hu vegyszermentes kárpittisztítási szolgáltatását, amellyel a macskaszőr és allergénjeinek valamint a hasonlóan allergén poratka és ürülékük 99,9%-át eltávolítjuk.

Bónuszként kárpitjait megtisztitjuk, szinte olyanok lesznek, mint újkorukban.

Az alkalmazott technológiánkról részletes leirást talál, felhasználói véleményekkel a klasszkarpit.hu weboldalon. Az ott olvasható árlistából akár kedvezményeket is tudunk adni.     

Bio, vegyszermentes kárpittisztítási szolgáltatásunkat egész Budapesten és annak környékén nyújtuk. 

Matrac, normál kanapé, andante, alcantara, egyéb textilbőr kanapé, normál szőnyeg, perzsa szőnyeg, shaggy szőnyeg, autókárpitok biotisztítása. 

Megtalálhatóak vagyunk a youtubeontwitterenfacebookon is!

Macskaszőr allergiám van?

Mi az ózon?

Az ózont gyakran a természet saját tisztítójának nevezik. Az ózon egy O3 molekula, vagyis három oxigénatom háromszögben való kapcsolódása.

Gyakran előfordul a tengerparton, erdőkben és zivatarok után. Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy az ózonréteg milyen védelmet nyújt számunkra. Az aktivált oxigénnek is nevezett ózon természetes módon jön létre a környezetünkben akár áram, fotoszintézis, akár a nap ultraibolya sugárzása révén.

Az ózon akkor jön létre, amikor ezen erők egyike miatt az oxigén két különálló atomra oszlik. A felszabadult egyedülálló atom ezután egy O2 molekulához kapcsolódik, rekombinációval létrehozva az ózont.

Az “ózon” szó a görög “ozien” szóból származik, ami azt jelenti, hogy “szagolni”. A távoli égen az ózon kékes színű, ezért kék az ég. Az ózont 1800 végén fedezték fel. A világ második legerősebb oxidálószerének minősül.

Az elmúlt évszázadban a víz tisztítására és a szagok széles körének kiküszöbölésére használták különféle módon. Az ózongenerátorok leghatékonyabb terméktípusaiban az ózont a nagyfeszültségű koronakibocsátás generálja, a villám jelenségét másolva.

Hogyan szünteti meg az ózon a szagokat?

Az ózon keletkezésekor szabadon lebeg a levegőben és a vízben. Természetéből adódóan instabil molekula, felezési ideje körülbelül 20 perc, ez több és kevesebb is lehet, árnyékos, hidegebb helyen órákig tarthat. Az ózon röviddel a születése után elkezd bomlani. Leadja az egyik ózonatomot, amely egy másik oxigénatommal egyesül, visszatérve egyszerű oxigénné (O2), vagy egy másik gáznemű elemmel társul, amely inert gázt képez, elveszítve minden szagtulajdonságát. Az ózon a környezetbe kerülve gyorsan lebomlik, mivel egyesül az adott szagmolekulával, megszüntetve az összes szagtulajdonságot.

Milyen előnyei vannak az ózon használatának?

Az ózon nagyon hatékonyan szünteti meg a dohányfüstöt, az emberi és háziállatok szagait, az ételszagokat, a penész- és penészszagokat, a szemétszagokat, a felújítási szagokat és még sok minden mást. Az ózon nem légfrissítő: teljesen elpusztítja a kellemetlen gázokat, vagyis szagmolekulákat. Sok más szagtalanító módszerrel ellentétben az ózon a keringése során megtalálja és elpusztítja a problémás gázokat.

A levegőben, a vízben, a szövetekben, valamint a falak és a mennyezetek egyéb felületén található szennyeződésekkel reagál. Az ózongenerátorok nagy mennyiségű iont is termelnek a koronakisülés révén. Az ionok a porszemcsék sűrítését okozzák, és a levegőből tisztább környezetet létrehozva kicsapódnak.

Ha érdekli az ózonos szagtalanítás és fertőtlenítés, amely alkalmas lehet például a vizelet okozta szagok eltüntetésére, vagy a dohányszagok semlegesítésére is, keressen minket, tegye próbára nagyteljesítményű, modern ózongenerátorunkat!

KlasszKárpit

Bio, vegyszermentes kárpittisztítási szolgáltatásunkat egész Budapesten és annak környékén nyújtuk. 

Matrac, normál kanapé, andante, alcantara, egyéb textilbőr kanapé, normál szőnyeg, perzsa szőnyeg, shaggy szőnyeg, autókárpitok biotisztítása. 

Bevezető ismeretek az ózonról

piszkos kanapé

 

Sok órát töltünk hetente a konyhában, fürdőszobában, fertőtlenítve a konyhapultot, porszívózva a szőnyeget és törölgetve le az összes csempét az otthonunkban, hogy az otthonunk egészséges, biztonságos és tiszta lehessen. Míg a figyelmünk folyamatosan az otthon ezen könnyen szembetűnő részeire irányul, mi a helyzet azon felületekkel, amelyekről kevéssé gondolnánk, hogy tisztítani kellene? Remek példa erre a kanapé, a fotel, matrac vagy más bútor, például autókárpit és függöny. Ön mindennap használja őket, és családja jelentős időt tölthet el a bútorok használatával, de valószínű, hogy maximum évente csak egyszer, vagy ritkábban tisztítja.

Amint meglátja a piszkos bútorokon leselkedő veszélyeket, nyilvánvalóak lesznek a tiszta kárpit egyértelmű előnyei.

 • Poratkák és allergiák

Nem csak a kárpit és a szőnyegek rejthetik el az allergéneket. A por és a mindenütt jelenlévő poratka számos populációban megtalálható bármelyik szövetben, például kanapékban, szőnyegben, párnákban, babzsákokban, függönyökben, autókárpitban és ágyakban. Sajnos az átlagember és az asztmában szenvedők körében, az allergiára hajlamosabbak számára a poratka az allergia és az asztmás rohamok egyik leggyakoribb kiváltója. Az elhalt atkákat, a kihullott bőrrel és ürülékkel belélegezhetjük, irritációt okozva a légutakban. Ha ezt szeretné elkerülni, célszerű alaposan megtisztítani a kárpitot.

 • A penész

A párás és meleg éghajlatú otthonok kellemetlen velejárója a penész jelenléte – a fürdőszoba csempéiben, a konyhában, sőt a puha bútorokban és a kárpitokban is. Mivel ezek a bútorok gyakran puha és nedvszívó szövetből készülnek, összegyűjthetik a felesleges nedvességet, és körülményeket teremthetnek a penész növekedéséhez.

A penészspórák irritálhatják a légutakat, allergiás tüneteket okozva, asztmás reakciókkal és immunválasszal együtt. A penész nem csak a párás környezeten kívül lehet jelen a kanapén, mivel ezek a régi kanapék rejthetnek morzsákat és ételmaradékokat a penész számára!

 • Baktériumok és vírusok

Ahogy Ön vagy családja sok időt szeret tölteni a kanapén, úgy ezek a baktériumok is. Az otthoni gyerekes családok vagy háziállatok különösen veszélyeztetettek, mivel ezek a káros baktériumok könnyen átkerülnek a kanapék és egyéb kárpitok szöveteibe, és szunnyadnak, amíg megfelelő hordozók nem veszik fel őket.

Ha a házban betegek tartózkodtak, vagy a bútorokat gyakran használják állatok vagy gyerekek, célszerű őket meglehetősen gyakran megtisztítani és fertőtleníteni, hogy ne maradjon baktérium benne .

 • Zsír és olajok

Lehet, hogy a csúnya, zsíros heverők önmagukban nem veszélyesek, de elősegíthetik az egészségtelen helyzetek keletkezését. A zsír és az olaj menedéket teremthet a szennyeződések és a baktériumok számára, és sötét foltokkal is csúnyán kinézheti kanapéját.

Bőrünk természetesen tartalmaz olajokat, amelyek segítenek megvédeni azt, ezért sajnos elkerülhetetlen az olajok felhalmozódása a kanapén. A rendszeres tisztítás viszont segíti a szövet tisztaságát és frissességét fenntartani.

 • Káros részecskék és vegyi anyagok

Az aeroszolok, az otthoni tisztítószerek, a por, a festékek és a műanyagok maradványait vagy részecskéit a különféle bútorok és kárpitok szövetében hagyhatják. Az otthoni tisztítószerek gyakran tele vannak vegyi anyagokkal, amelyek irritálhatják az arra érzékeny egyéneket, és nem biztos, hogy jót tesznek az egészségnek.

A professzionális kárpittisztító biztonságos technikákat és környezetbarát termékeket használ az összes káros részecske mélytisztításához és eltávolításához.

Talán olvasva e sorokat a bútorain leselkedő rejtett veszélyekről, kissé elképedve érezheti magát, a jó hír, hogy egy professzionális kárpittisztítás alaposan és sikeresen képes helyrehozni minden tisztasági hiányosságból eredő problémát, mint a szagok, foltok, fertőzések, amely a kanapén vagy kanapé mélyén rejtőznek. 

Újítsa meg otthonát Vegyszermentes professzionális tisztítással, és állítsa vissza eredeti ragyogásába!

 

 

 

5 megdöbbentő dolog, amit a piszkos kanapé rejt

bor került a szőnyegre

Bor került a szőnyegre?

 

Hogyan Szedjük Ki a Vörösbort a Szőnyegből?

 

Mi a jó egy tiszta, szép otthonban, ha egyszer-egyszer nem használja a vendégek szórakoztatására? Természetesen a kilögybölt ital és a partik kéz a kézben járnak, de szerencsére nincs probléma, a megfelelő egyszerű háztartási eszközökkel és áztatással megoldható a vörösbolt foltja is.

Tanulja meg, hogyan lehet vörösbort kihozni a szőnyegből a KlasszKárpit takarítási szakértőinek tippjeivel.

 

Kövesse ezeket a lépéseket, hogy megtanulja, hogyan lehet vörös bort kihozni a szőnyegből a szódavízzel:

 
 1. Törölje le a foltot a lehető legjobban tiszta, száraz kendővel.
 2. Öntsön rá szénsavas vizet.
 3. Itassa fel a kendővel.
 4. Öntsön még szénsavas vizet.
 5. Itassa fel újra, és így tovább, amíg a folt el nem tűnik…
 
 

Hogyan lehet eltávolítani a borfoltokat a szőnyegről mosogatószerrel és ecettel?

Ha egy vörösbor foltot szeretne eltávolítani a szőnyegről, de nincs szénsavas víz kéznél, használhatja mosogatószerrel és fehér ecettel a munkát. Kövesse ezeket a lépéseket a vörösbor szőnyegen kiömlött anyag eltávolításához:

 1. A lehető legjobban törölje le a foltot.
 2. Készítsen tisztító oldatot: Adjon hozzá egy evőkanál kézi mosogatószert és egy evőkanál ecetet két csésze meleg vízhez.
 3. Csak fehér kendőt használjon – így a rongy pigmentje nem szivárog a szőnyegbe – vigyen fel egy kis öntettel a foltra, és gyakran mártogassa a kendőt, amíg a folt el nem tűnik.
 
 

Hogyan lehet eltávolítani a vörösbort hidrogén-peroxiddal?

 

Ha nincs kéznél szénsavas víz, mosogatószer vagy ecet, van egy utolsó lehetőség, amely segít eltávolítani a szőnyegre ömlött vörösbort, a hidrogén-peroxid. 

Sajnos ez az opció a szőnyeg elszíneződését okozhatja, ezért mindenképpen tesztelje szőnyegét nem feltűnő területen hidrogén-peroxiddal, mielőtt használná a vörösbor foltjának eltávolításához.

Miután tesztelte szőnyegét, kövesse ezeket a lépéseket a vörösboros foltok eltávolításához:

 1. Törölje le a foltot a lehető legjobban tiszta, száraz ruhával.
 2. Keverjen össze két rész hidrogén-peroxidot egy rész mosogatószappanhoz, és tesztelje úgy, hogy a szőnyeg vagy a szőnyeg kicsi, láthatatlan részén alkalmazza.
 3. Ha nem színezi el a szövetet, folytassa.
 4. Vigye fel az oldatot a vörösbor szőnyeg foltjára.
 5. Ismételje meg, amíg el nem tűnik a folt.
 
Ha nincs kedve kísérletezni, vagy nem működik az eljárás, mi ismerünk egy jó kárpittisztítót…..

 

Bio, vegyszermentes kárpittisztítási szolgáltatásunkat egész Budapesten és annak környékén nyújtuk. 

Matrac, normál kanapé, andante, alcantara, egyéb textilbőr kanapé, normál szőnyeg, perzsa szőnyeg, shaggy szőnyeg, autókárpitok biotisztítása. 

Ha bor került a szőnyegre… | KlasszKárpit