ūü•á A biotiszt√≠t√°sr√≥l

A vegyszermentes bio kárpittisztításról

A biotisztításról

Biotiszt√≠t√°snak nevezhetŇĎ minden olyan tiszt√≠t√°si elj√°r√°s, ami olyan m√≥don tiszt√≠tja meg a fel√ľletet, hogy ut√°na nem marad vegyszermaradv√°ny az anyagban.

A mi elj√°r√°sunk abb√≥l √°ll, hogy sz√©nsavas vizet haszn√°lunk, melyet 70 fokra fŇĪt√ľnk fel a takar√≠t√≥g√©ppel. A sz√©nsavas v√≠zbŇĎl a sz√©ndioxid a fel√ľlettel √©rintkezve kip√°rolog, ez seg√≠ti a kosz felold√°s√°t. A koszos v√≠z egy k√ľl√∂n tart√°lyba ker√ľl.

A mŇĪvelet sor√°n mindig csak a tiszta v√≠z tal√°lkozik a k√°rpittal.

Nem marad vegyszer a fel√ľletekben, ami fontos elŇĎnye ennek a m√≥dszernek.


Miért jobb választás a biotisztítás, mint a vegyszeres?

A vegyszeres tiszt√≠t√°sn√°l elŇĎfordulhat n√©mi anyagk√°rosod√°s, b√°r ez egy profi k√°rpittiszt√≠t√≥n√°l nem mer√ľlhet fel. Ez a k√°ros√≠t√≥ hat√°s ink√°bb a h√°zi, boltban kaphat√≥ szerekkel fordulhat elŇĎ, ha nem megfelelŇĎ h√≠g√≠t√°sban haszn√°ljuk, vagy √∂sszekeverj√ľk m√°s szerekkel, ami tilos, mert kisz√°m√≠thatatlan √°ltal√°ban negat√≠v k√∂vetkezm√©nyekkel j√°r.

A vegyszeres tiszt√≠t√°s ut√°n n√©mi kellemetlen szag maradhat, mivel a vegyszer nem teljes m√©rt√©kben tŇĪnik el a k√°rpitb√≥l, hiszen a szer abba a v√≠zbe van keverve, amivel tiszt√≠tanak. Ez sokakn√°l el√©g probl√©m√°s helyzetet teremthet, fŇĎleg, ha vend√©get v√°rnak ut√°na.

Ha t√∂m√©nyebb folttiszt√≠t√≥kat haszn√°lnak, √©s gyenge a k√°rpittiszt√≠t√≥ g√©p sz√≠v√≥teljes√≠tm√©nye – ahogy sajnos t√∂bbs√©g√©ben elmondhat√≥ – a szermaradv√°ny helye sajnos az elektrosztatikuss√°ghoz hasonl√≥an k√©pes vonzani a koszt a k√©sŇĎbbiekben.

Mi is haszn√°lunk egy hat√©kony, itthon nem kaphat√≥ folttiszt√≠t√≥t, ahol sz√ľks√©ges, viszont az t√∂m√©nyen se k√°ros√≠tja a sz√∂vetet, valamint tiszta v√≠zzel mindig ki is mossuk az anyagb√≥l.

B√°r a k√°rpittiszt√≠t√≥k √°ltal haszn√°lt vegyszerek t√∂bbs√©ge le van tesztelve, hogy ne v√°lthasson ki allergi√°s reakci√≥kat, nem tudhatjuk, hossz√ļ t√°von milyen hat√°suk van r√°nk. El√©g sok kemik√°lia √©r minket a dezodorok, ruh√°k mos√°sa, samponok, tusf√ľrdŇĎk, parf√ľm√∂k √°ltal, k√°r ezt feleslegesen szapor√≠tani, ha nem sz√ľks√©ges.

 

Tiszt√≠t√°s v√≠z n√©lk√ľl? Mi√©rt jobb ink√°bb v√≠zzel?

Hallhatunk olyan tiszt√≠t√°si m√≥dokr√≥l, melyek sor√°n nem haszn√°lnak vizet, hanem speci√°lis port adagolnak, majd felsz√≠vj√°k azt. Ennek az √ļgynevezett pornak van n√©mi nedvess√©gtartalma, ennek r√©v√©n gyŇĪjti mag√°ba a koszt.

Ez az anyag nem olcs√≥, k√∂nnyen lehet, hogy nem a megfelelŇĎ mennyis√©get haszn√°lj√°k fel a tiszt√≠t√°sn√°l, valamint sajnos nem is lehet v√≠z n√©lk√ľl ezeket a szemcs√©ket teljesen kisz√≠vni, teh√°t szermaradv√°nyok maradnak a sz√∂vetben.  Ez√©rt is szokt√°k csak szŇĎnyegek tiszt√≠t√°s√°hoz aj√°nlani. De v√©lem√©ny√ľnk szerint a v√≠z tulajdons√°gait a tiszt√≠t√°sban nem lehet helyettes√≠teni m√°s anyagokkal, hiszen ha nincs ki√∂bl√≠tve a sz√∂vet v√≠zzel, akkor nem is lehet besz√©lni teljes tiszt√≠t√°sr√≥l.

A tapasztalataink az √©vek sor√°n azt mutatj√°k, hogy teljes m√©rt√©kŇĪ tiszt√≠t√°s csak v√≠z haszn√°lata r√©v√©n √©rhetŇĎ el.

 

A gŇĎzzel val√≥ tiszt√≠t√°s el√©g j√≥ v√°laszt√°s, nem?

A gŇĎz remek√ľl haszn√°lhat√≥ tiszt√≠t√°sra. J√≥ v√°laszt√°s csemp√©k √©s hŇĎre √©rz√©ketlen anyagok tiszt√≠t√°s√°ra. A probl√©ma akkor jelentkezik, ha olyan anyaggal tal√°lkozik a gŇĎz, ami √©rz√©keny a hŇĎre. Ekkor anyagk√°rosod√°s j√∂n l√©tre. Sajnos elŇĎre nem lehet l√°tni, melyik sz√∂vet hogyan fog reag√°lni, √©s sok m√ļlik azon is, mennyi ideig √©rintkezik a gŇĎzzel. Ha t√ļl sok√°ig hagyjuk a gŇĎzt √©rintkezni, akkor k√°rt tesz√ľnk.

A m√°sik probl√©ma, hogy ha nem sz√≠vjuk vissza a koszt, amit a gŇĎzzel kinyert√ľnk. Ez esetben a kosz csak lejjebb ker√ľl az anyagban, amivel √ļgymond szŇĎnyeg al√° s√∂p√∂rt√ľk a probl√©m√°t.

Kaphat√≥k sz√≠v√≥motorral felszerelt gŇĎztiszt√≠t√≥ eszk√∂z√∂k k√°rpitok tiszt√≠t√°s√°ra, de √©n magam nem tal√°ltam list√°t egy gy√°rt√≥n√°l, forgalmaz√≥n√°l se, ami garant√°ln√°, hogy mely anyagok tiszt√≠that√≥k a k√°rosod√°s vesz√©lye n√©lk√ľl.

 

A sz√°rad√°si idŇĎkrŇĎl

A k√°rpittiszt√≠t√≥k k√∂z√ľl sokan sokf√©le g√©pet haszn√°lnak, m√©gis a nagy √°tlagot tekintve t√∂bbnyire k√∂z√©pkateg√≥ri√°s g√©peket l√°thatunk. Ezeknek a h√°tr√°nya, hogy lehets√©ges, hogy nincs beszerelve v√≠zfŇĪtŇĎ motor, ami √≠gy nem garant√°l fertŇĎtlen√≠t√©st, valamint nem rendelkezik el√©g sz√≠v√≥erŇĎvel, hogy gyorsabb legyen a sz√°rad√°s.

Lehets√©ges, hogy a kosz egy kisebb r√©sze megmarad, √©s 1, vagy ak√°r 2 napos sz√°rad√°s is sz√ľks√©ges lehet, ekkor alacsonyabb hŇĎm√©rs√©klet sor√°n fenn√°ll a dohosod√°s vesz√©lye.

A mi g√©p√ľnk a mezŇĎnybŇĎl kimagasl√≥ 10 bar-ral sz√≠vja ki a vizet a fel√ľletbŇĎl, hogy a lehetŇĎ leggyorsabb, 2-8 √≥r√°s sz√°rad√°si idŇĎt tudjuk biztos√≠tani.

Before After aut√≥k√°rpit tiszt√≠t√°sa elŇĎtte ut√°naaut√≥k√°rpit tiszt√≠t√°sa elŇĎtte ut√°na
Before After

Ha k√≠v√°ncsi √°rainkra, itt megn√©zheti ŇĎket.¬†

 

Ha √©rdekli a szolg√°ltat√°sunk, itt felveheti vel√ľnk a kapcsolatot.¬†

Bio, vegyszermentes k√°rpittiszt√≠t√°si szolg√°ltat√°sunkat eg√©sz Budapesten √©s annak k√∂rny√©k√©n ny√ļjtuk.¬†

Partneroldalunk
Kapcsolat