5 tipp a matrac védelmére

Ezzel az 5 tippel megúszhatod, hogy ki hamar ki kelljen dobnod, vagy gyakran kellene tisztítanod a matracod.

  1. Matracvédő – Nem érdemes spórolni a matracvédőn, mert képes felfogni az összes olyan szennyeződést, ami akár tartós színelváltozást okozhatna a matracon. Létezik nem szellőző, alsó részén műanyag bevonatú matracvédő, valamint szellőző, műanyag nélküli matracvédő. A műanyag alsó bevonattal ellátott matracvédő komolyabb védelmet tud adni, mert a folyadékot és szilárd részecskéket se engedi át, de nyáron a szellőzés hiánya miatt okozhat gondot.
  2. Frottír lepedő mellőzése – A frottír lepedők képesek úgy foszlani, hogy bolyhokat képeznek a matracon. Ezt már csak bolytalanítóval vagy kézzel csipegetve lehet majd leszedni a matracról.
  3. Sötét, színes lepedők használata. – A színes, különösen fekete és piros lepedők képesek befogni a matracot, amit nem lehet később kiszedni belőle, mert textilfesték okozta foltosodásról van szó.
  4. Nincs forgatva a matrac – A matrac élettartamát pár évvel lehet javítani, ha néha forgatjuk a matracot. Egyébként a tisztítás során mi a matracot is megfordítjuk, az alsó rész felülre kerül, ezzel a mechanikus, használati károkat lehet eloszlatni.
  5. Matracon evés, ivás. – Kegyetlen ár, de a legegyszerűbb módja, hogy elkerüljük az étel, ital okozta makacs szennyeződések kialakulását.

Bio, vegyszermentes kárpittisztítási szolgáltatásunkat egész Budapesten és annak környékén nyújtuk. 

Matrac, normál kanapé, andante, alcantara, egyéb textilbőr kanapé, normál szőnyeg, perzsa szőnyeg, shaggy szőnyeg, autókárpitok biotisztítása.